I anledning Verdens aktivitetsdag 2019 ønsker samarbeidspartnerne i Trygge lokalsamfunn Harstad å fremme trening som fallforebyggende tiltak.

Tilpasset alle

- Vi ønsker å arrangere Norges største seniortrening i Harstadhallen 10. mai kl. 11.30. Treningen ledes av fysioterapeuter fra hjemmebasert rehabilitering i Harstad kommune, og vil tilpasses alle, sier koordinator for Trygge lokalsamfunn i Harstad, Elin K Storsletten.

Premier

Treningen er gratis, og det er bare å møte opp. Det trekkes flotte premier på inngangsbillett og det vil bli servering av gratis kaffe og kake på Aktivitetssenteret på Sama etter treningen.

Fallskader

40 % av alle skadene i Harstad er fallskader. De fleste faller og skader seg i tilknytning til boligen. Fallrisikoen øker med alderen og spesielt de over 80 år er utsatt.

- Fallskader kan gi store konsekvenser, både i form av lidelse og redusert livskvalitet, spesielt for den som skader seg, men familien rundt påvirkes også, sier Storsletten.

 Å falle og skade seg kan gi alt fra blåmerker til brudd og medfører ofte større eller mindre behov for hjelp. I tillegg blir man gjerne redd for å falle på nytt, noe som også kan hemme aktivitet i hverdagen.

Viktigste tiltaket

- Det er viktig at man selv tar vare på egen helse og gjør det man kan for å unngå å falle, spesielt når man begynner å bli komme litt opp i årene.  Å trene er det viktigste du kan gjøre for å unngå få falle, sier avdelingsleder for hjemmebasert rehabilitering, Hanne Mikalsen Berg.

- I Harstadhallen vil du få lære enkle gode øvelser som gir bedre styrke og balanse, disse forebygger fall dersom du gjør dem regelmessig, sier hun.

Oppfordringen er klar: Bli med oss på en aktiv og sosial formiddag i Harstadhallen.