Maryam Sharifi.jpg

Maryam Sharifi

Førstkommende lørdag formiddag på Harstad bibliotek stiller hun sammen med fribymusiker Hamid Sakhizada til samtaler, musikk og film, som gir en smakebit av Den årlige kunst- og kulturfestivalen hun har arrangert i Bamiyan i Afghanistan. 

Festivalen ble stiftet i Afghanistan i 2012, for å minnes Talibans grufulle ødeleggelser av Buddhafigurene i Bamiyan i 2001. Festivalen arrangeres med mål om å verne og få til en gjenoppbygging av skulpturene, som var en del av den internasjonale verdensarven. Fra 2012 og fram til hun flyktet til Harstad, var hun leder av festivalen hjemme i Afghanistan. Nå får kulturinteresserte i Harstad en smakebit av afghansk kunst- og kulturhistorie, ved å bli med på arrangementet i Harstad Bibliotek.

Maryam Sharifi kom til Harstad i desember 2016 med sin mann, fribymusiker Hamid Sakhizada. I tillegg til å ha vært festivaldirektør de siste årene, har hun bakgrunn som sosial aktivist og har i flere år arrangert kurs for ulike organisasjoner i sosial aktivisme. Hun har også vært aktiv i Simorg Teaterets prosjekt om menneskerettigheter, spesielt kvinner og minoriteters rettigheter.

Velkommen kl.11:00 på Harstad Bibliotek!

ANWB 2017 Poster Org -1.jpg

A night with buddha.jpg