Det er utfordrende å skaffe nok sykepleiere, vernepleiere og helsefagarbeidere. 

- Da Harstad kommune skulle åpne en ny avdeling på Helsehuset med ni stillinger, fikk vi ikke nok kvalifiserte søkere. Det gjør at vi ikke får åpnet avdelingen. Det er ikke holdbart. Så nå har vi sammen med tillitsvalgte lansert en ny turnus for denne avdelingen, sier fungerende kommunedirektør Torill Skår. Brukere av avdelingen vil være innbyggere med kognitiv svikt, som har behov for kontinuitet og høy faglig innsats. 

Perfekt mulighet

Om du ønsker lange friperioder og intensive jobbeperioder på tre eller fire dager, er dette den perfekte muligheten. I disse stillingene jobber man lengre vakter, for så å ha en uke fri. 

Kommunen er både på jakt etter de som kan jobbe på dag - og de som kan jobbe på natt. I tillegg søkes det etter en driftskoordinator, som vel og merke ikke er den del av turnusen. 

Arbeidslag

- Vi er på jakt etter både sykepleiere, vernepleiere og helsefagarbeidere. På dagtid jobber disse som et arbeidslag. For stillingene på natt kan besettes av personer med ulik kompetanse som enten helsefagarbeider, vernepleier eller sykepleier. Her vil man inngå som en del av nattkollegiet på Helsehuset, men være stasjonert på avdelingen vi nå åpner, sier Skår.

Bakgrunnen er at det skal etableres ni korttidsplasser i dagens helsehus.