Torsdag ble det tatt 163 tester ved Luftveisklinikken. 16 av disse er positiv. De aller fleste av disse er nærkontakter og har kjent smittevei. Vi sjekker enda de vi ikke har klar smittevei på. Det er ingen nye større smitteutbrudd, men vi har flere mindre smitteklynger. 

Barnehager

Tre barnehager er berørt. Det er ikke mye smitte i disse barnehagene, og det er gjort smittevernmessige vurderinger for hver barnehage. De nye karantenereglene gjør at ansatte er tatt ut i karantene som nærkontakter. To barnehager, Furuberget og Løvåsen, har såpass mange ansatte i karantene at de har stengt en avdeling hver. Byggeklossen er også berørt, men klarer å drifte alle avdelingene. Vi minner igjen om at syke barn må holdes hjemme. 

Omikron

Vi har fått bekreftet at seks av PCR-testene som den siste uken er sendt til Tromsø, er omikron-varianten. Disse tilhører to smitteklynger. Vi har enda ikke fått svar på alle prøvene som er sendt inn for omikron-sjekk, men vi regner også disse som smittet av omikron. 

Testing av tilreisende

Vi anbefaler at tilreisende tester seg ved ankomst til Harstad, enten via selvtest eller bestiller en time ved Luftveisklinikken