Harstad kommune og byens næringsliv har samlet seg om en ekstra sommersatsing gjennom en svært spesiell sommer. Målet er å gi både egne innbyggere og turister en innholdsrik og levende sommer – om man er her et par dager eller hele sommeren.

Sommeren 2020 skulle blitt tidenes mest aktive og opplevelsesrike, gjennom økt reiselivsaktivitet, Festspillene, Arctic Race og Bakgården. COVID-19-utbruddet resulterte i avlysinger av disse.

Basecamp Harstad

I et omfattende samarbeid tar Harstad posisjonen som «Basecamp Nord-Norge» hvor vi markedsfører Harstad som utgangspunkt for nordnorske opplevelser i aksen Lofoten-Senja-Tromsø. Harstad forventer denne sommeren mange campingturister til regionen, og derfor har vi økt kapasiteten og tilbudet til bobilturister i byen og i øyriket utenfor.

I sentrum vil sommerverter fra Visit Harstad informere om byens tilbud, og veilede til steder å parkere bobilen, finne hotellovernattinger, besøke severdigheter og opplevelser. Våre gjester skal føle seg velkommen.

Bobilcamp

Ved universitetet bor du sentralt med din bobil. Parkeringen er rett ved havnepromenaden, og byr på strålende utsikt utover sjøen. Langs promenaden finnes det en flott lekepark for barna, og gode muligheter for avslapping for de voksne.

Parkeringen er tilrettelagt for totalt 38 plasser hvor alle har tilgang til strøm. Her er også toalett og tømmestasjon for bobiler. Plassen er bemannet deler av døgnet slik at du kan få hjelp til små praktiske ting, eller tips og inspirasjon til hva du skal finne på mens du er i Harstad.

Du kan reservere og betale for inntil tre døgn på nett. Dersom du ønsker å stå lenger, ta kontakt med Visit Harstad, eller en av sommervertene som er innom plassen flere ganger i døgnet. 

Bobilparkeringen forholder seg til ordinære regler for camping, og vertskapet vil se til at det er ro etter klokken 23:00 alle dager. 

Pris per døgn, inkludert strøm og tømming av septik/gråvann NOK 320

Innsjekk 3:00 pm
Utsjekk 12:00 pm

Kan bookes på www.visitharstad.no eller hos vertene som er der flere ganger i døgnet. 

Kultur

Det tilbys et ekstraordinært kulturtilbud i Harstad denne sommeren. Enten du har «hjemmeferie» eller kommer på Harstad-besøk finner du en rekke konsertopplevelser fordelt ut over hele sommeren. I tillegg finnes et omfattende aktivitetstilbud som kan oppleves på egen hånd, eller gjennom organiserte turer. 

Her kan du oppleve alt fra moderne kultur til middelalderkunst, fra festivalstemning til lokalmat i fjæra. Den nordnorske kulturen står sterkt, og om du slipper den engasjerte nordlendingen til blir det vanskelig å forlate regionen uten minner for livet. Visit Harstad hjelper deg med informasjon, og du kan bestille opplevelser direkte på visitharstad.no. 

Harstad kulturhus står bak en rekke konserter i sommer under samlenavnet sommerklang:

  • 01.juli                   kl 19       Inger Nordvik,  Galleri NordNorge
  • 08.juli                   kl 19       TrioGnist, Galleri NordNorge
  • 12.juli                   kl 19       Berit Norbakken og Solmund Nystabakk, Galleri NordNorge
  • 18.juli                   kl 19       Inge Bremnes, Galleri NordNorge
  • 26.juli                   kl 19       Knut Erik Sundquist og Maria-Daniela Raasch, Trondenes kirke
  • 31.juli                   kl 19       Allsang med Jenny Jensen, Utescene sentrum
  • 01.aug                  kl 13       Fiolinmatine med Malin og Erika, Galleri NordNorge
  • 05.aug                  kl 19       Seinsommerkveld, Galleri NordNorge
  • 15.aug                  kl 20       Hærens musikkorps: FINALE!, Utescene sentrum

Billetter kan kjøpes via www.harstadkulturhus.no

Fryd

Opplevelsesuken FRYD arrangeres 29.juni-5. juli med et variert tilbud i Harstad og regionen. 

 

Harstad er kjent for sine matopplevelser. I byen finner du variert tilbud av serveringssteder, og uteservering på og rundt Torget.

Arrangementer og opplevelser i Harstad skal være trygge, tross korona-pandemien. Kommunens helsetjenester følger med og sikrer smittevern.