Til sammen var vi 74 elever på leirskolen denne uka. Vi ble delt inn i grupper som hadde dyre- eller fuglenavn, og så fikk vi gå og finne rommene våre.

Tirsdag og onsdag dro gruppene på havet med fiskebåt. På tirsdag fikk vi en del uer som vi spiste til middag på onsdag. Vi fikk også se hvordan man sløyer og fileterer fisk.  Dessuten var vi i rullesteinfjæra der vi fikk testa balansen og klaustrofobien. På turen fikk vi også høre om Grytøyas historie, både om de som først slo seg ned der, og om ting som skjedde under 2.verdenskrig.

Mandag og tirsdag ettermiddag kunne vi melde oss på forskjellige uteaktiviteter. Det var fisking, klatring, fotball og skyting med luftgevær. Dessuten var det både bordtennis og andre spill vi kunne holde på med inne.

Onsdag ettermiddag hadde klassene underholdning for hverandre. Da fikk «danseløvene» fra Sørvik vist seg fram…

Torsdag gikk en del av elevene på fjelltur til Hatten, 856 m over havet. Det var ganske bratt, men det var en fin tur.

Resten av elevene dro til Burøya. Der var det rappellering og padling. Mange fikk testa høydeskrekken, og noen ble våte (-der tok Eivind rekorden)…  Om ettermiddagen kom turgåerne også til øya. De hadde med seg middagen, -deilig lapskaus. Så ble gruppene sendt ut på naturstien som gikk rundt hele øya. Det ble ganske mørkt mens vi var ute i løypa, så vi måtte bruke lommelykter for å finne fram. De siste gruppene kom i mål kl.22.45. Da var neste oppgave å lage bål i skogen og ordne seg kveldsmat. Det var koselig å sitte rundt bålet i mørket og spise varm suppe og snakke om det vi hadde opplevd. Derfor ble det seint før alle var på plass i lavvoene og kunne krype i soveposene.

Neste morgen dro vi tilbake til leirskolen for å pakke og rydde etter oss. Men før vi dro fra Burøya fikk vi «hilse på» en selunge som lå og hvilte seg på tofta i en av robåtene.

Rydding og pakking gikk fort unna, og så var det lunsj med kjempegod lasagne før vi måtte gå på bussen og sette kursen hjemover.

Vi fikk mange nye venner og synes vi burde få dra på leirskole hvert år. Vi lærte mye om f.eks. fiske, sløying og filetering, noen lærte å ro, vi lærte å lage bål, og mange fikk prøve seg på ting de aldri hadde gjort før. En ting mange lærte, var at det er viktig å være godt kledd når man skal være ute seint om kvelden og overnatte i lavvo.

Til de andre elevene på skolen vil vi si: Dere kan glede dere til å dra på leirskole på Grøtavær!

Hilsen 7.klasse 2014/2015