Torsdag ettermiddag ble det tatt en hurtigtest ved Luftveisklinikken av en person som er nærkontakt til en kjent smittet et annet sted i landet. Hurtigtesten var positiv, og det er stor sannsynlighetfor at også den vanlige testen - som vi får svar på i morgen -  vil være positiv. Vi har derfor startet smittesporingen. Som følge av det, ber vi alle som var på Meløyvær pub fredag 9. eller lørdag 10. juli om å teste seg. Tok du hurtigbåten inn fra Meløyvær søndag 11. juli kl 1405 med ankomst Harstad kl 1510  - ber vi deg også være oppmerksom på symptomer og ha lav terskel for å teste deg. 

Vi sender en SMS med anmodning om å teste seg til alle som er registrert som gjest på puben i helgen. Samtidig vet vi at mange ikke benytter seg av frivillig registrering, så vi håper med dette å nå disse med samme oppfordring om å teste seg hvis man har vært innom puben fredag eller lørdag. 

Viktig: 

  • Selv om man tester seg, er det ikke nødvendig å gå i karantene dersom man ikke har symptomer. 
  • Dersom du har symptomer, må du gå i umiddelbar karantene. Du bør da ringe Pandemitelefonen, slik at de kan sette deg opp til en hurtigtest.