Tidligere rektor for voksenopplæringen gjennom 33 år, Grethe Akselsen, hadde sin siste arbeidsdag 31. januar. Nå har Martin Flermoen overtatt.

Lang erfaring

Voksenopplæringens nye rektor er utdannet lærer med videreutdanning i spesialpedagogikk, og han har jobbet både i barnehage, barneskole og på videregående skole som lærer og spesialpedagog. Høsten 2021 begynte Flermoen i jobben som avdelingsleder ved Harstad skole, samtidig som han fullførte en mastergrad i ledelse ved UIT. Nå er han på plass i voksenopplæringens lokaler midt i Harstad sentrum, rett ved siden av kjøpesenteret Alti.

Veldrevet

– Fremtiden til voksenopplæringen ser lys ut. Den virker veldrevet, og det er mye positivt som skjer her, med et flott miljø for ansatte og deltakere, sier Flermoen. 

Harstad kommune har nettopp sagt ja til å bosette 210 personer i 2023. En del av de skal ha et tilbud på voksenopplæringen. 

– Det er litt tidlig for meg å si mye om hvilke utfordringer voksenopplæringen står ovenfor i tiden som kommer. I 2022 hadde voksenopplæring alt i alt 256 elever inkludert ettermiddagsgruppene. Det var cirka 50 fra Ukraina som startet i fjor høst. Voksenopplæringen har nå 16 grupper/klasser på skolen, inkludert mottaksgruppene. Det jeg kan si er at det på kort sikt vil være en utfordring å sørge for at vi har nok lærere og klasserom for alle de nye deltakerne som kommer, men jeg er sikker på at vi kommer til å finne en god løsning på det, sier Flermoen.