Harstad kommune er tiltakshaver.  Planarbeidet gjennomføres i samarbeid med Harstad Havn KF og Nordic Eiendom. Områdeplan gjennomføres ved en sammenkobling av tidligere innmeldte planprogram.

Harstad havn KF: «Detaljregulering Harstad havn sentrum. Forslag til planprogram. 08.01.2014. saksnr. 2013/6257».

Kjøpesenter Nord AS: «Planprogram: Detaljregulering med KU for Larsneset, Harstad sentrum. 06.01.2011. Saksnr. 2010/85»

Overordnet føringer for områdeplan ligger i kommunedelplan for Harstad sentrum: Harstad kommune: «Planprogram kommunedelplan for Harstad sentrum». 19.09.2013 saksnr. 2013/100.

Tidligere merknader og innspill til nevnte planer skal sammenfattes med eventuelle nye merknader til områdeplan.

Oversikt over planområdet Harstad sentrum.jpg

Planområdet strekker seg fra Harstad Skipsindustri til Harstad Kulturhus og omfatter sjøfronten, Harstad havn, deler av Rv 83, busstorget, Bertheussenteret, havnepromenaden og Ottar Håløygsplass og sjøareal mellom Larsneset og Kulturhuskaia. 

Formålet med reguleringen er å skaffe hjemmel til utbygging og utvidelser av Harstad havn, Bertheussenteret og busstorget på land og kai/havneanlegg i sjøen inkludert bølgebrytere.

Planen og samlet tiltak er vurdert etter PLB § 12-9 og 4-2 og forskrift om konsekvensutredning av 26.06.2009 § 2 f). Planen faller inn under pkt 1, 32 og 37 i vedlegg 1 i forskriften.

I henhold til Plan- og bygningslovens § 4-1 skal det for planer som kan ha vesentlige virkninger for miljø og samfunn utarbeides et planprogram som grunnlag for planarbeidet. Planprogrammet skal som et ledd i varslingen av planoppstart, fremlegges for innspill. 

Områdeplanen skal utarbeides etter de overordnede føringer og rammer som fastsettes i kommunedelplanen for sentrum.

Områdeplanen og kommunedelplanen for sentrum skal utarbeides parallelt.

Planprogram er lagt ut på Harstad kommunes hjemmesider: http://www.harstad.kommune.no/sentrumsplan.178192.no.html

Spørsmål om planarbeidet kan rettes til Harstad kommune v/ kommuneplanlegger Lars A. Uttakleiv. Innspill som allerede er innsendt til detaljplanen for Harstad Havn, Kjøpesenter Nord og Sentrumsplan vil bli behandlet i sammenheng med eventuelle nye innspill og merknader i områdeplanen.   

Innspill og opplysninger til planarbeidet bes meldt til Harstad kommune, Postmottak, 9479 Harstad innen 21.11.2014