Elevrådet, Trafikkomiteen i FAU , Statens Vegvesen, Trygg Trafikk og Harstad Kommune har i høst gjennom samarbeid fått gjennomført to tiltak for å gjøre skoleveien tryggere for våre barn 

1.Det er nå forbudt å kjøre opp til Bergseng Skole via Svanehalsen. Denne uken er det satt opp skilt for gjennomkjøring forbudt. Bruk droppsonene ikke kjør elevene. Absolutt nødvendig ferdsel til skolen skal skje opp Bergslia (jfr. Evt skyss av 1. klassinger). Respekter forbudet.

2.Busstoppet er nå delvis sikret med betongskille som fysisk skiller vei/ snuplass for buss og stedet der ungene skal stå. Snødeponering ved busstoppet er også avskaffet.

Nå er det opp til foreldre, elever og skolen og sammen skape gode holdninger og rutiner. Vi vil derfor gjennomføre en ny Droppsoneaksjon i høst. I høst- og vintermørket oppstår det farlige situasjoner som truer sikkerheten til elevene – og det er for det meste foreldre som kjører.
Statens Vegvesen og skoleledelsen har også planlagt forbedret innkjøring til busstoppet, samt forbedret inngjerding.
På lengre sikt er det reist forslag om å opparbeide ny parkeringsplass for ansatte på skolen på nedsiden av ballbingen, samt gang og sykkelsti langs Bergslia. For mer informasjon fra FAU – se