Om cookies A A A Høy kontrast RSS YouTube Flickr
AvtaleGiro/eFaktura Meld deg som frivillig Organisasjon Kontaktinfo Nettkart English
Harstad kommune
Logo Trygge lokalsamfunn/Safe Community
Du er her: Hjem/Barn og unge/PMTO/Våre tilbud/Sosial ferdighetstrening - barn

Sosial ferdighetstrening

Mange foreldre opplever at de strever med å få barna til å samarbeide og følge beskjeder fra de voksne. Noen barn er vanskeligere å oppdra enn andre barn. De kan være mer urolige, oftere sinte, de kan snakke stygt eller de kan slå andre. Slik oppførsel hos barnet setter foreldrene på prøve.

Illustrasjon verktøy

Barn med atferdsproblemer har ofte behov for og stor nytte av å trene på positive sosiale ferdigheter. Dette kan være ferdigheter som for eksempel å vente på tur i leken, kontrollere følelser og aggresjon. Tilbudet retter seg mot barn i alderen 3-12 år som er i barnehage, skole og/eller SFO, og som alt har eller er i risiko for å utvikle atferdsvansker. Sosial ferdighetstrening bygger på sentrale prinsipper i PMTO og programmet Stop Now and Plan (SNAP), en kognitiv atferdsterapi utviklet ved Child Developmental Institute i Toronto, Canada.

Tilbudet til barnet strekker seg over ca 8 uker, der en trener barnet i sinnekontroll og problemløsningsferdigheter samt anvender noen av verktøyene i PMTO i det direkte arbeidet med barna.

Tilbudet blir gitt i samarbeid med en PMTO terapeut eller en foreldrerådgiver. Det vil si at foreldrene til barnet, parallelt med at barnet får sosial ferdighetstrening, går til en foreldrerådgiver eller en PMTO terapeut.

De sosiale ferdighetstrenerne jobber direkte med barna, i skole og barnehage.

Mer informasjon om sosial ferdighetstrening på pmto.no.

3. februar 2011
Sist oppdatert: 3. mars 2014
Powered by CustomPublish AS