I møtene med de eldre har forfatterne med seg vernepleierstudenter fra UiT Campus Harstad og ungdomskoleelever fra Hagebyen skole. Verkstedene arrangeres i regi av Den kulturelle spaserstokken i Harstad. 

Rebekka Brox Liabø er teaterfaglig skrivepedagog, og har gjennom flere år arbeidet med skriveverksteder. «Snakk for deg sjøl» er et konsept som Liabø har vunnet annerkjennelse for, et konsept som blant annet inneholder skriveverksted for eldre mennesker:

- Et kreativt skriveverksted der vi skal skrive om erfaringene og opplevelser fra et langt liv, sier Rebekka Brox Liabø om dette verkstedet.

- Å skrive kan være en vei inn i et hav av minner, drømmer og fantasi. Hver person har sin unike måte å utrykke disse minnene på gjennom tekst og ord. Jo lengre liv vi har levd jo villere og levende er kanskje havet.

Caroline og Rebekka Foto TAKarlsen.jpg

Forfatterne Caroline Kaspara og Rebekka Brox Liabø holder Skriveverksted for eldre i Harstad. Foto: Tone A. Karlsen

Denne uka skal Rebekka Brox Liabø samarbeide med Den kulturelle spaserstokken i Harstad kommune, Ibestad kommune og Dyrøy kommune. Alle disse tre kommunene får en dags skriveverksted ved én eller to boinstitusjoner for eldre. I Harstad skal tiltaket gjøres i samhandling med vernepleierstudiet ved Norges Arktiske Universitet, campus Harstad og med Hagebyen skole.  Verkstedet skal følges opp med flere aktiviteter med forfatter Caroline Kaspara Palonen. I denne omgangen er det på Olavsgården Bosenter og på Bergsodden sykehjem kursene arrangeres.

Turneen går i regi av Troms fylkeskommune, Den kulturelle spaserstokken.

Om kunstner / utøver / gruppe

Rebekka Brox Liabø driver Rulleramp som har som formål å motivere ulike målgrupper til å utrykke seg skriftlig. Hun er forfatter og har blant annet skrevet to barnebøker om Rakettkiosken som står på torget i Tromsø. Siden 2013 har Rebekka hatt skriveverksted for eldre. De siste to årene har hun hatt skriveverksted for mennesker med demens.

Caroline Kaspara er forfatter, bosatt i Harstad, som har gitt ut flere romaner. Hun tar gjerne utgangspunkt i hverdagsliv når hun skriver, og har blant annet selv jobbet på sykehjem tidligere. Kaspara er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Forfatterstudiet i Tromsø.