Barn hjalp barn
Det ble lakket negler, skremt med spøkelser, kjøpt muffins, lodd og lopper for cirka 27.000 kroner da Harstad skole fredag inviterte til «Åpen skole». Inntektene er sendt Redd Barna.
 
BENTE-LILL DANKERTSEN
Kafe1.jpg
FN-dagen engasjerte i år, som tidligere år, elever på alle klassetrinn ved skolen. Ekstra engasjerte var nok arrangørene på mellomtrinnet. Da dørene åpnet fredag morgen, var pulter og skolebøker ryddet unna til fordel for den spennende og alternative skoledagen. Like mye som kakebord, saftmugger og kaffekanner var fylt, var elevene fylt til randen av forventninger.
Spøkelser.jpg
Spåkoner og spøkelser var på plass. De spådde og skremte for en tier i skolens mørkeste kriker og kroker. Magnus forbereder loppemarked.jpgEt klasserom var omgjort til loppemarked, et annet til beautysalong og et tredje fylt med loddpremier. Fra en korridor i brakkeriggen duftet det av fersk hjemmebakst, mens det på grupperom var fritt fram for dataspill og andre konkurranser.
Beautysalong 3_400x533.jpgBåde elever, lærere og besøkende foresatte lot seg friste og lokke til kjøp og deltakelse. En tier her, en tier der – og etter knappe fire timers aktivitet ble 27.000 kroner overført Redd Barn. Det er samme organisasjon som hvert år får glede av «Åpen skole» ved Byskolen.
Begrenset plass til besøkende mens det rives og bygges i skolegården, men om to år – når nyskolen står ferdig – løftes arrangementet ved Harstad skole til nye høyder.
Beautysalong 2_400x300.jpg
Alle foto: May Kristin Klausen

DUer i vinduet_700x527.jpg