Om cookies A A A Høy kontrast RSS YouTube Flickr
AvtaleGiro/eFaktura Meld deg som frivillig Organisasjon Kontaktinfo Nettkart English
Harstad kommune
Logo Trygge lokalsamfunn/Safe Community
Du er her: Hjem/Barn og unge/PMTO/Bør jeg søke hjelp?

Bør jeg søke hjelp?

Hvis negativ oppførsel er blitt et mønster.

tibir_Illustrasjon_Krangel.png

Foreldre kan møte mange utfordringer i barneoppdragelsen. Det er ikke alltid lett å vite hvordan en skal møte barn som ikke hører på hva foreldrene sier, som trasser, opponerer og som kanskje også snakker stygt, truer, slår, sparker eller biter. Alle barn kan ved ulike anledninger oppføre seg slik, men hvis slik oppførsel blir et mønster som varer over tid og foreldrene føler seg i villrede, kan de trenge noen å rådføre seg med.

Atferdsvanskene kommer ofte til uttrykk hos barnet i form av

 • uro
 • blir lett frustrerte
 • trass
 • krangel med søsken og jevnaldrende
 • vanskelig å samarbeide med
 • vansker med å kontrollere negative følelser

Disse problemene kan føre til verbal og fysisk aggresjon. Noen av barna viser også tristhet og lav selvtillit. Alle barn kan oppføre seg slik, og alle foreldre kan oppleve dette til tider. Det er når dette blir et mønster over tid (seks måneder) at man kan kalle det atferdsproblemer som foreldre bør vurdere å søke hjelp til.

Les mer her: https://www.pmto.no/spoersmaal-og-svar/spoersmaal-om-atferdsproblemer

Erfaringer fra PMTO

blomst 22 medium.png

«Det er ro nå. Jeg slipper å mase og rope. Jeg er blitt oppmerksom på hvordan jeg ordlegger meg. Hjemmet vårt er blitt et godt sted å være. Det er harmoni.»

hund .png

«Vi var ute etter et redskap for å takle et fosterbarn som vi slet mye med å håndtere. Vi har opplevd at vanskelige situasjoner som diskusjoner, roping, slamring med dører og det å nekte å gjøre det han blir bedt om er kraftig redusert.»

blomst 2 .png

«Jeg fikk tidligere høre at jeg skulle være konsekvent. Hva det betydde, var det ingen som fortalte meg… Jeg prøvde ulike strategier, noe som gjorde hjemmesituasjonen uforutsigbar. Til slutt ble jeg veldig streng og prøvde å kjøre den harde linje. Problemene eskalerte og det ble en dårlig og spent stemning hjemme. PMTO har vært til uvurderlig hjelp.»

smil .png

«Vi har opplevd det å lære PMTO som givende og lærerikt. Vi har nå et felles grunnlag for å reagere likt og gi han den samme reaksjonen og sanksjon eller ros når vi bruker PMTO.»

blomst 22 medium.png

«Hverdagen har blitt enklere. Jeg går ikke lenger inn i diskusjoner og blir usaklig selv, men er blitt mye tryggere på meg selv og vet hva og hvordan jeg skal takle ulike situasjoner. PMTO har gitt meg bedre selvtillit i min foreldrerolle, og har gjort sitt til at barnet mitt er blitt roligere og mer fornøyd og glad.»

hund .png

«PMTO-terapeuten var også med på samarbeidsmøter med skolen, noe vi opplevde som svært positivt.»

blomst 2 .png
3. mars 2014
Sist oppdatert: 30. august 2016
Powered by CustomPublish AS