Om cookies A A A Høy kontrast RSS YouTube Flickr
AvtaleGiro/eFaktura Meld deg som frivillig Organisasjon Kontaktinfo Nettkart English
Harstad kommune
Logo Trygge lokalsamfunn/Safe Community
Du er her: Hjem

Arrangerer afghansk festival i Harstad

Den afghanske aktivisten og festivaldirektøren, Maryam Sharifi, setter opp arrangementet «A Night With BuddhA» i Harstad.

Maryam Sharifi.jpg

Maryam Sharifi

Førstkommende lørdag formiddag på Harstad bibliotek stiller hun sammen med fribymusiker Hamid Sakhizada til samtaler, musikk og film, som gir en smakebit av Den årlige kunst- og kulturfestivalen hun har arrangert i Bamiyan i Afghanistan. 

Festivalen ble stiftet i Afghanistan i 2012, for å minnes Talibans grufulle ødeleggelser av Buddhafigurene i Bamiyan i 2001. Festivalen arrangeres med mål om å verne og få til en gjenoppbygging av skulpturene, som var en del av den internasjonale verdensarven. Fra 2012 og fram til hun flyktet til Harstad, var hun leder av festivalen hjemme i Afghanistan. Nå får kulturinteresserte i Harstad en smakebit av afghansk kunst- og kulturhistorie, ved å bli med på arrangementet i Harstad Bibliotek.

Maryam Sharifi kom til Harstad i desember 2016 med sin mann, fribymusiker Hamid Sakhizada. I tillegg til å ha vært festivaldirektør de siste årene, har hun bakgrunn som sosial aktivist og har i flere år arrangert kurs for ulike organisasjoner i sosial aktivisme. Hun har også vært aktiv i Simorg Teaterets prosjekt om menneskerettigheter, spesielt kvinner og minoriteters rettigheter.

Velkommen kl.11:00 på Harstad Bibliotek!

ANWB 2017 Poster Org -1.jpg

A night with buddha.jpg

9. mars 2017
Sist oppdatert: 9. mars 2017
Powered by CustomPublish AS